ABC melletti kocsma

A tulaj, aki amúgy sok minden mással is foglalkozik, csak néha-néha tud belépni üzletébe a rendszer indulását követő 2. héten így ''panaszkodik'' :

- Képzeld, az elmúlt pár évben eddig folyamatosan azon csodálkoztam milyen kevés cola fogy nálam. Mióta itt a gép úgy megugrott a cola-fogyásom, ,hogy hirtelen kiszorultam a raktárból az üres rekeszek miatt. Te, lehet, hogy eddig az ABC-ből a lányok maguk hozták, amit eladtak?


Vágó Úr Törzsvendég lesz

Már az indítás jól kezdődött, amikor az ismert TV-s személy nyaralása alatt betért az adott vendéglátóba. Mikor megkérdezte a felszolgálót, hogy olyan egyedi a kínálat, így ő mit ajánlana, a felszolgáló rezzenéstelen arccal, de vigyorgó szemekkel vetette fel:

- Talán kérdezzük meg a közönséget!

Az alaphangulat így kialakult, de azért nyílván a konyha minősége is hozzájárult, hogy az elkövetkező pár héten egyre több állandó vacsoravendégre lehetett számítani.

Rendszerünk működéséről, az érthetőség kedvéért itt most annyit viszont mindenképpen le kell írni, hogy az akárhány tetszőleges asztalt vagy vendéget képes kezelni. Az asztalok elnevezése rendszerint egyetlen gomb nyomásra is megtörténhet (beállított szöveggel), de akár tetszőleges néven is lehet nevezni, beírni.

Nyaralása végén, távozáskor milyen elnevezésű számlát kapott Vágó Úr?

- Hát: ''Utolsó vacsora...''


Hiányzó Lány (vagy jatt?)

Kávézó, fagyizó és hamburgeres hely.

Mikor beraktuk a gépet, volt ott egy jellegzetes nagyszájú, de ''aranyos'' lány. Pár héttel később a főnöknek:
- És merre van a ''nagyszájú'' kolleginád?
- Elküldtem.
- ???
- Most mire vagy kíváncsi?
- Csak nem a gép miatt?
- Nem... nem igazán. Az csak esetleg könnyen kimutatta, amit már amúgy is éreztem. De most mire vagy inkább kíváncsi: Hogy mi az igazság, vagy, hogy miért mondtam fel neki? 
- Ha már így kérdezed, akkor ha lehet mind a kettőre...
- Hát, tudod a hivatalos az volt, hogy vagy 23-szor biztos elmondtam neki azokat a nyamvadt üres boros rekeszeket hova kell pakolni. Hogyan kell a tálcákat elmosogatni, stb... stb... Már untam, hogy mindig ugyan arra kell figyelmeztetni. Ez a hivatalos változat. 
- És akkor mi lenne a valós ok?
- Hát addig, amíg a váltótársának a gép szerint stabil 6-8% jattja van, addig ez a lány sose tudott 1-2%-nál többet. Sose, az istennek se! Ha nagyon akarok, elgondolkodhatok rajta, hogy miért, de igazából ez engem nem is érdekel... Mint tudod, itt nálam egész szép havi fixet kapnak, de a jattot ugye pont ezért le kell adni. Ennek a lánynak az esetében ez a napi stabil 5-7 %-os ''jatthiány''. Havi szinten viszont - ha nagyon akarom - magasabb összeget tesz ki, mint a fizetése.

Mit lehet erre mondani?


Németek a Strandon

Ugye milyenek ezek a nyaralók. Eljönnek kis hazánkba 2 hétre, ez idő alatt mondjuk egyszer elmennek egy budai kirándulásra, vagy egy „puszta farht”-ra az Alföldre, de különben jellemzően egy helyben töltik egész szabadságukat. Mit lehet ilyenkor csinálni? Mondjuk lenn a strandon egymás között pletykálni, arról beszélgetni ki hol járt, ki mit vett, ki hol evett, stb.. Egy ilyen pletykálkodást véletlen kihallgatva zajlott le az az eset, mikor az egyik fél szidta az XX éttermet, … (mindegy miért) mire a másik szinte habozás nélkül elővett neki a rendszerünk által kiállított, és gondosan összehajtogatott számlát, rajt egy másik szerinte „guut'' restaurant emblémájával és címével. Tessék mondani: Nem ez a leghatékonyabb reklám

Vissza a Címlapra - Következő Rész